Tråkar:(

Sitter hemma och tråkar. Mina småbröder,min hund och Pappa är i stugan medans mamma hargått med några av sina kompisar på krogen. Så sitter hemma och tittar på min halv fulla godis påse, fast årkar inte äta nåt. men,men får väl vänta tills mamma kommer hem då;)


överlycklig!!

Är överlucklig just nu!!
Kan dock inte berätta för er nu ,men lite senar inom snar framtid;)


Fattar inte!!

Kan inte fatta att det är sant. För bara en vecka sen drömde jag om att kanske få en ponny om ett år. Nu när jag vet att jag får en ponny till hösten känns det overkligt. Kan inte fatta att det just är jag som ska få en ponny. Om precis ett år hur är jag då? Kommer jag alltid att vara samma gammla jag?
Kan också avslöja att till sommaren är jag inte TeamTjorven...
Det har inte bara med att jag får egen ponny. Jag blir för gammal för Tjorven.
Han är ju bara en B-ponny och jag blir 13 i Maj,men kan glädja mej åt att de är Emila som ska ta över han.
Hon är både duktig och snäll så det ska nog bli bra.


Fredag

Kom till stallet vid halv 8. Mockade åt Tjorven och Fabbe. Skrev sedan Grönt kort provet. Hoppas det gick bra. De var ganska lätt. Ryktade sedan Fabbe och tog in Tjorven. Mockade åt Fabbe igen och blandade hans mat. Ryktade och pysslade med Tjorven. Mockade och tvättade både Tjorvens och Fabbes vk+k. Hjälpte Moa att ryka Taras man. Tog in Fabbe och ryktade han. Gjorde iordning han in för Anna-Clara och tittade sen när dom hoppade. Tog av han sakerna. Ryktade igenom Tjorven.
Nattade Tjorven och Fabbe.


R.I.P

Vila i frid<3

bilden tagen härifrån http://www3.idrottonline.se/KirunaRK-Ridsport/Hastar/Klubbhastar/Orlando/

Inte länge kvar...

Kom nyss på att det bara är cirka 2 och en halv måndad kvar till sommaren. Längtar och önskar att tiden kunde gå fortare, men ändå inte börjar tänka på den lilla tid jag har kvar med Tjorven. Han har lärt mig väldigt mycket både i ridningen och hanteringen. Tittar lite då och då på ponnyer på hästnet. Det känns nästan som jag sviker han när jag tittar på andra ponnyer.
Blir nästan irreterad på mig själv. Det är ju det här jag drömt om. Om allt bara kunde vara bra nångon.
Tänk vad starkt band man kan få med en ponny på bara ett år.
Känns som jag känner dig utan och innan.
foto:Julia Mattsson Pingi.
Kommer aldrig glömma alla våra minnen<3

Fredag

Kom till stallet vid halv 2. mockade åt Tjorven och Fabbe. Blandade sedan Fabbes mat och gosade lite med Tjorven. Ryktade Tjorven och tog in Fabbe och Uno  sen. Rykatade Tjorven lite till och tog ut Fabbe sen. Tog Tjorvens man m.m. Mockade och spånade åt Fabbe. Hjälpte sen mamma med fiket och pakade upp lite varor. Tog sen in Fabbe,Neo och Ferrari. Gav Fabbe betforn och satte på innetäcket.
Nattade Tjorven och Fabbe.


sjuk :(

Är förkyld inte roligt. kan inte sköta Clintan idag :( Jag som hade längtat till att träffa Tjorven och Clintan. kan inte blogga i helgen är i husvangnen/Emilia

Torsdag

Skötte bara Tjorven idag. Kom till stallet vid halv 4. Mockade åt Tjorven och ryktade han sen. Gjorde iordning han till en lektion. Efter att han gått ut mockade jag och tvättade hans vk+k. Tog av han sakerna när han kom in och ryktade lite till. Tog in Laban och tog sen Tjorvens man m.m. Gjorde iordning han till en till lektion och mockade sen åt han. Myste lite med Fabbe och tog Tjorven när han kom in. Gav Fabbe betforn och bytte täcke. Nattade Tjorven och Fabbe./viktoria Blogg.se har damp så det blir ingen bild :(

Bildbomb






Hiss!!!



Tjorven du är så söt!

veckorna bara går. Det känns som att jag aldrig kommer och klara av dig. Vill tävla dig men tror att det inte kommer gå.För jag är för rädd. Vet inte hur jag ska sluta vara rädd. När jag ryktar dig känner jag inge gläjde. Det är inget fel på dig det är fel på mig om jag hade varit modigare så skulle jag ha klarat av dig . När jag sitter på din rygg så känner jag gläjde men inte när jag håller på med dig vill att det ska funka vill känna gläjde när jag håller på med dig. Du är så söt Tjorven! /Emilia

Tänkte berätta...

Tänkte att ni läsare skulle också få veta.
Jag kommer förmodligen att bara tävla Tjorven den här terminen ut.
För jag kommer nämligen att köpa en egen ponnyn.
Tänkte bara berätta de så ni läsare hänger med:)


Tara

Red som sagt Tara idag på kursen.
Började med och värma upp på 3 volter med två bommar i alla gångarter. I slutet skulle vi även flytta bakdelen på volterna.
Tara var ganska fin,men väldigt trög. Hon hade ingen framåt bjudning alls. Fick sitta och banka på henne hela tiden för att hon skulle ha någonlunda bra tempo. Hon var väldigt duktig när vi skulle flytta på volterna.
Man kan säga att ridpasset var helt okej.

Bilden tagen från http://www3.idrottonline.se/KirunaRK-Ridsport/Hastar/Klubbponnier/Tara/

Onsdag

Kom till stallet vid halv 3. Mockade åt Fabbe och blandade hans mat. Ryktade Tjorven och tog in Fabbe sen. Tog Tjorvens svans m.m. Släppte sen ut Fabbe och gjorde iordning Tjorven till en lektion. Bäddade åt han och red Tara sen.
Myste med Tjorven och tog in Fabbe och ryktade han. Gjorde sen iordning Tjorven till en till lektion. Tog och borstade av ponnyn och tog hovarna. Gav Fabbes betfor ochsatte på innetäcket.
Nattade Fabbe och Tjorven.

 

!

fy vad det gör ont i halsen. ska plugga till engelskan har 20 glosor att träna på. Ska först på fredag till stallet

Finns inte ord på hur mycket jag älskar dig!<3



Hiss!!!

Dom här schabraken får stort hiss av mej!


Glad!

Är så himmla glad över ponnyn sen igår. Det känndes värkligen bra. Att han skulle ta i så mycket över hindrerna trodde jag aldrig. Det kändes som att rida på en sm-ponny. Man kände värkligen hur han skött upp ryggen och bara all kraft han hade i språnget. Jag kan inte minnas när jag varit så här glad senast. Specielltt efter allt som har hänt...
Fast det vill jag helst inte tänka på nu när jag är så glad. Att han skulle galopphera på trippelbarren trodde jag aldrig.

Kommer aldrig glömma det här ridpasset. Och att han travade på dom sista hindrerna gör ingenting. Det var ju ändå mitt fel. Att han hade den kraften hade jag aldrig trott om han. Kan bara säga att jag är riktigt nöjd över min alskade ponny.
Foto:Tina Oja
Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta<3

Pluggar

Ska snart ta och plugga till grönt kort provet sen tar jag nog och sticker ut med Lucy ett tag.

Lucy


Sommaren

 I sommar kommer jag och:

-Åka på ridläger i Luleå med Alma och Stina.

-Kanske tävla Röder i NM.

-Kanske åka till Norge.

De är lite saker som jag kanske ska göra i sommar, men vi får väl se.

Jag och Pepsan i Luleå förra året.


Tjorven

Hoppade Tjorven idag.
Vi började med att värma upp i alla gångarter.
Började sen med att hoppa ett räcke och sen hoppa ett till räcke på en båge. Hoppade de två gånger och sen gjorde vi samma sak åt andra hållet. Hoppade sen en trippelbarr. Sen hoppade vi banan som började med en svart/vit oxer,trippelbarren,flagghindret och sen ett räcke på rakstrekan, en röd/vit oxer och sen flagg hindret igen.
Satt på en riktig stjärna idag. Han travade bara på några enstaka hinder. Har nog aldrig varit så nöjd över han.


Måndag

Kom till stallet vid 3. Mockade åt Fabbe och blandade hans mat. Hjälpte sen Alma att mocka åt Foxy tog in Arizona och Stina tog in Fabbe. Mockade åt Tjorven och ryktade han. Släppte ut Fabbe och tog sen Tjorvens svans m.m. Bytte till stövlar och gjorde iordning Tjorven. Hoppade han och efter hoppningen tog jag av sakerna och fixade med han.
Gav Fabbe betforn och kan säga att jag är super nöjd med ponnyn idag.
Nattade Tjorven och Fabbe.


godmorgon!!

ska vara i stallet om en halv timme ska gå gröna korten kursen.

Schabrak!

Tänkte köpa det här schabraket tycker att det passar bra till Tjorven.

Bildbomb


Han är så duktig!

Trött

Jag känner mig så trött allt bara snurrar i huvudet. Vill träffa Clintan och Tjorven <3

Inte så länge till.

Det här året är det första och sista året som jag tävlar dej. Försöker njuta av stunden ,men tankar på hur nästa år kommer se ut kommer upp lite då och då...

Om du bara kunde vara lite större. Om jag kunde vara lite yngre och kortare. Bara tanken av att en annan ponny ska ta din plats gör mej bara ledsen. Att få sitta på din varma och trygga rygg får mej att må bra. Du är inte den som man sitter och åker på. Du är inte den man bara går in till. Du är annorlunda. Det finns ingen som är som du. Absolut ingen!För ett år sen trodde jag att jag skulle rida och sköta dej iallafall 3 år till, men nu börjar jag förstå att jag kommer förmodligen växa ur dej till hösten. Jag är redan över 1,60cm så efter sommaren kommer jag vara minst 1.65cm och du är bara 1.29...
 


Tara!

Kom nyss från stallet red Tara.  Det gick bra men hon var ganska seg.Ska plugga på svenska läxan :(

Pluggar

Sitter och pluggar matte ,engelska och grönt kort. Ingen stalldag  idag. Imorgon gör jag kanske nåt tidsinställt. Annars bloggar jag på kvällen.

fota: Alma på allroundhastarna länkning finns i menyn.

Godmorgon

ja idag ska jag klippa mig, tror att jag ska bara klippa toppana. Hoppas att de bli bra. Hinner inte sköta Clintan  klipper mig klockan tre.
Lite bilder!!

Hoppning!!

kom nyss hem från hoppningen. Det gick bra han var lite seg i början men blev piggare senare. förlåt att jag har inte bloggat =(




Lördag

Kom till stallet vid 8. Mockade åt Tjorven och Fabbe. Sen gick jag på grönt kort kurs som var ända till halv 12.
Mockade ut en hög från Fabbe och tog och ryktade Tjorven sen. Tog hovarna m.m. Gosade och pysslade massor med Tjorven sen. Sen hjälpte jag och några andra att ge havren. Stod sen och tittade än en gång när Alma longerade Foxy ute. Ryktade igenom Tjorven  mockade åt han igen och gosade. Tittade när Alma red Tira och gav sen Fabbes betfor. Har inte gjort så mycket med han idag för att vi var två som skötte idag.


Sötast


<3

Stalldag

Idag blir det stallet som vanligt förutom att det är grönt kort kurs. Kommer blogga mer efter stallet. Så ni får vänta till ikväll på ett inlägg.


Grönt kort

Håller på att plugga till grönt kort imon. Hoppas jag förstod det sista pappret rätt. Dom andra fick ju göra den på kursen,men jag var ju med Fabbe på tävling så jag måste göra den hemma. men,men det löser sej nog.


Bildbomb på föl.





Så såg min släktingars föl ut sommaren 2011
Hösten 2011 såg dom ut så här.



Tjorvens grimma;)


Så här ser Tjorvens ny grimma ut. Har dock ingen bra kamera så har tagit bilden från     http://www.hooks.se/product.aspx?productid=410280&deptid=94&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC


Fredag

Gick till stallet vid 20 över 1 med Stina. När jag kom dit så provade jag Tjorvens ny grimma. Mockade sen  åt Fabbe och hjälpte Alma att mocka åt Foxy. Blandade Fabbes mat. Ryktade Tjorven och tog in Uno och Fabbe sen. Släppte ut han igen med Arizona. Var sen och tittade när Alma skulle longera Foxy. Foxy är ju tyvärr halt så då skulle hon longera så att han får röra på sig. Höll sedan i Fabbe när dom tog in Arizona och gick sen för att pyssla med Tjorven. Tittade även lite när dom tolkade efter Harry på drop in. Gosade lite extra med Tjorven. Hjälpte sen mamma att packa upp varona som hade kommit till fiket.
Nattade Tjorven och Fabbe.


Vi är med


Här är inlägget

outfits



Dålig uppdatering

Förlåt för att jag inte har bloggat på länge,men det är för att jag har haft rätt mycket att tänka igenom.
Ni kommer förmodligen för veta det sen om ett tag.


Tävlningar

Hej alla bloggläsare! Som sagt har jag varit i Luleå på tävlningar med Fabbe. Därför har uppdateringen varit usel,men nu är jag tillback igen.

Kom till stallet vid halv 8. Lede Fabbe en kvart och tog sen in han och mockade åt han. Ryktade och fixade knoppar och svans. Gjorde iordning han och lede han innan han skulle starta. Han startade som numer 2 och det var fyra efteranmälda så ungefär som nummer 6. Han var väldigt  trött idag sen igår märkte det när jag lede han. Han var helt ko lungn. Egentligen brukar han var väldigt uppstressade. Tittade när han hoppade fram och tittade sen själva rundan.
Fabbe hoppade 1.05. Han hoppade hur fint som helst tills efter trean då la han av och hoppade fyran stilla stående och vikte undan på fyra:B. Sen vägrade han på fyra:A och femman och blev utesluten.
Skrittade sen av han en kvart och tog in han i stallet och tog av sakerna. Sen åkte vi på Hööks. Jag köpte glittersprej,shabrack,grimma och läder balsam bara för 314kr!!(bild kommer sen). Åkte sen på Frasses och åt. Åkte tillback till klubben och fyllde Fabbes vatten hink och mockade ut allt spån och lastade han och så åkte vi ivägen. Det tog cirka 5timmar hem. När vi kom hem lastade jag ur Fabbe och lede han ett tag på stallplan. Tog sen in han i stallet och tog bort transportskydden + bootsen. Bytte täcke och gav han betforn gick och hälsde på Tjorven. Känns som jag inte sett han på evigheter.
Nattade Fabbe och Tjorevn


I lördags så hade han en vägran och ett nedslag i 1m.
I 1.10 så  hade han ett nedslag på sista hindret i omhoppningen.

Kommer bilder från tävlingarna sen.

Outfits

Min första outfits!

Stort hiss

Så snygga men dom svart är snyggast!

Backen

Blev ingen backe igår, det blåste as mycket och man kunde knapp vara ute. Men vi ska till backen i dag istället. förlåt att jag inte bloggar så mycket. Längtar till stallet  imon ska jag rida ut Tjorven och Holger. Hoppas att Holger sköter sig. Men han var lung förra veckan med Vikkan så jag tror att han är lung imon.

Luleå

Kommer åka till Luleå på hopptävling idag med Fabbe, så uppdateringen kommer bli usel men de hjälps inte. Kanske gör några tidsinställda inlägg, men vi får se. Kommer blogga på söndag tror jag om vi inte kommer hem så sent.


Husvagnen

Då sittar man och tittar på tv i husvagnen. Min familj har enn husvagn i Abisko. Vi brukar vara här ganska ofta men nu när jag är mycket i stallet så går det inte. Vi brukar åka skoter eller slalom, det är ganska roligt att vara i husvagnen, men roliga är det att vara i stallet.

Ny vaken

Då har man nyss vaknat. Sitter och äter gröt.Ska till stallet om ett tag ska sköta Clintan.bloggar mera senare

Bildbomb på allt möjligt ;)






Parda

Red som sagt Parda på kursen barbacka innanför spåret. Vi började med att värma upp med slalom runt koner och 4 bommar i skritt och trav. Sen tog vi och red över bommarna i trav. I galoppen tog vi och red över bommarna på långsidorna och flyttade ut hästarna runt bommarna på kortsidorna. I slutet  tog vi och galoppherade över alla bommarna.
Parda var faktiskt jätte fin idag. Hon var inte lika sänkeldöv som hon brukar vara. Hon till och med bjöd framåt.
 

HeHe, väldigt snyggt ritat;)

Fabriano L

Skrittat ut med Agnes och Foxy.

Vi skulle skritta efter en väg som går  mot bolki, men det var en grävskopa och en lastbil där så vi vände om och skrittade på gångbanan bakom stallet och sen på bolki området en halv timme. Han var väldigt spänd hela tiden. Det var blåst och det gjorde inte saken bättre, men annars var han väldigt snäll.

(Bilden är inte från idag)


14 timmar!

Kom till stallet vid 20 över 6. Mockade åt Tjorven och lede Fabbe i ridhuset. Hjälpte till och ta ut klubbisarna och mockade åt några klubbisar. Mockade åt Fabbe sen och red ut med Agnes och Foxy.
Blandade maten åt Fabbe och tog sen in klubbisarna och släppte ut Fabbe. Mockade och spånade åt Fabbe sen. Ryktade Tjorven med Emila en timme. Tog sedan och pysslade och gosade med han. Tog in Fabbe och ryktade han  och satte på ryggvärmaren. Gjorde iordning Tjorven till en lektion. Red Parda senare på lektionen.
Tog av Tjorven sakerna och tittade även igenom ett av grönt kort delprov som jag ska göra senare.
Gjorde iordning Tjorven till en till lektion och sen när han kom in svampade jag av han och gav Fabbe betforn.
Nattade Tjorven och Fabbe.


Hemma

Kom nyss hem efter  fotbollsträning.Har varit i stallet hela dan och sköt Clintan. Han var snäll som valigt. Mockade,ryktade,släppte ut,städade lite i skåpet, tog in, borstade av och sen så gosades det en heldel

Älskar dig <3


Presentation

Hej jag heter Viktoria Rutfors och bor uppe i kyliga Kiruna. Jag tävlar ponnyn Tjorven som sagt och han är en stor B-ponny. I år så fyller jag tretton då jag är tolv år just nu. Av mina vänner beskrivs jag som en glad men galen person.

Jag harridit i sju år och sköter även privathästen Fabriano L. Fast då han kallas Fabbe. Men största delen av bloggen kommer att handla om Tjorven.




Okej, då är det min tur att skriva lite då. Jag heter Emilia Lans och är en ganska galen tjej som älskar att sjunga, dansa och såklart, RIDA! Min sköthäst, Eastwood, är också en privathäst som jag sköter. Kallas Clintan.
Jag tävlar också Tjorven men jag har inte riktigt vant mig vid hans beteénde.


Vår nya hästblogg

Hej!
Kul att ni har klickat in på vår nya hästblogg!
Den kommer att handla om tjorven, våran gemensamma tävlingsponny.
Vi kommer att åka ut på några få tävlingar tillsammans.
/Viktoria och Emilia

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0